4 føtter ikledd fargerike ullbukser pekende mot hverandre. Foto.
Ullbukser i mange farger og størrelser. Foto Merethe Skille

Ullbukser til voksne

Gode, myke og varme ullbukser i norsk ull fra strikkefabrikken på Storvik Gård

Ullbukser fra Storvik gård er et av våre kjerneprodukter. Ullbuksene til voksne var et av de første produktene som ble designet av oss selv på Storvik gård, og har vært under stadig utvikling siden starten. Vi er veldig fornøyde med ullbuksene slik de nå lages på strikkemaskinen.

Et særpreg på våre ullbukser er den brede linningen. Den har et 5 cm bredt og elastisk strikk som er strikket inn i linningen. Dette gir en stødig, robust og behagelig linning som har fått veldig gode tilbakemeldinger fra våre kunder.

rød ullbukse på dame
En god og bred linning med 5 cm innebygget strikk. Foto Kjell Ivar Hansen

Ullbuksene strikkes i Huldra kamgarn. Buksene blir tynne, myke og varme. For alle størrelsene strikkes linningen 5 cm. Vi strikker i utgangspunktet ensfarvede ullbukser, men kan også strikke i striper, i Sigrunnmønster eller annet mønster. Huldra kamgarn har utrolig mange flotte farger å velge mellom, se her for alle fargevalgene

Blid mann sittende på huk på plenen
Ullbukse til voksne. Foto Merethe Skille

Ullbuksene strikkes i alle hovedsak etter mål og størrelse ved bestilling. Vi har noen standard størrelser på strikkefabrikken som er basert på dongeribuksemålene tommer på midjemål og lengdemål. Vi har ferdigstrikket størrelsene 29/32, 30/32, 32/34 og 34/34. De fleste ullbuksene strikkes likevel etter egne mål og ønsker for utforming.

en ullbukse i striper liggende på et bord
Stripet ullbukse. Foto Merethe Skille

Ullbuksene har etter hvert fått mange bruksområder. De blir brukt på arbeid på vinter, ute på tur, og også inne i hus som varme kosebukser.

Vi fortsetter å utvikle våre ullbukser, og neste steg er å lage ullbuksene i noe tykkere norsk ull fra Rauma finull. Vi skal legge ut bilder så snart det er designet og strikket noen prøvemodeller som vi er fornøyd med. Vi har noen ullbukser i utvalgte størrelser og farger på strikkefabrikken i Storvik. Kom gjerne på besøk til oss, eller ta kontakt på https://storvikgaard.no/kontakt/

tre blide mennesker ute i i snø
Ullbuksebanden. Foto Merethe Skille

Del artikkelen:

Flere artikler