Boknafisk fra Storvik Gård

Boknafisk fra Storvik Gård

Boknafisken fra Storvik Gård er lokalprodusert og tradisjonsrik kvalitetsmat

Vi lager boknafisk på våren. Fisken fiskes i havet utenfor Storvik i perioden mars til april. For å oppnå best mulig kvalitet på fisken fanges den med line eller jukse. Dette sikrer at det er levende fisk som videreforedles til boknafisk.

Kjell Ivar fisker råstoff til boknafisk. Foto Merethe Skille
Kjell Ivar fisker råstoff til boknafisk. Foto Merethe Skille

For oss er det viktig med kvalitet på produktene og det benyttes i all hovedsak torsk som siger opp fra dypet til å lage denne typen fisk. All fisk blir vurdert i forhold til kvalitet. Det største problemet med fisk langs kysten er kveis. Dette har vi et særlig blikk på og har som målsetting at all kveisfisk skal fanges opp under prosessen og fjernes fra videre produksjon.

Måker som krangler om rester av råstoff til boknafisk som er kastet på havet i Storvikbukta. Foto: Kjell Ivar Hansen
Fangst av råstoff til boknafisk lokalt i Storvikbukta. Foto Kjell Ivar Hansen

Fisken sløyes, vaskes og flekkes, samt tørkes. Tørketida vil variere ut fra størrelse og hvilket vær som er i perioden. Etter at fisken har oppnådd rett konsistens avsluttes tørkeprosessen. Fisken veies og kuttes i biter, pakkes i bærekraftig emballasje, merkes med dato og fryses.

Vi har kontroll på hele prosessen med å lage boknafisken, fra fangst til ferdig produkt. Slik sikrer vi at den ferdigproduserte boknafisken har den ønskede kvaliteten som er så viktig for oss på Storvik Gård.

Ferdig kokt boknafisk, serveringsklar. Foto Merethe Skille
Ferdig kokt boknafisk, serveringsklar. Foto Merethe Skille

Det er flere måter å tilberede og servere denne tradisjonsrike boknafisken på. Vi henter fisken opp av fryseren og vatner denne i et døgn. Deretter har den en lengre koketid i vann. Fisken er ferdig tilberedt når skinnet enkelt kan renskes av fiskebitene. Tilbehøret kan variere etter smak og behag. Vi bruker gjerne ertestuing, bacon, potet og gulrot.

Tilbereding av neste års sesong med boknafisk starter våren 2023. Da vil vi produsere i større mengder i innendørs tørkerom. Vi vil annonsere for salg når fisken er ferdigprodusert. Ta gjerne kontakt med oss på www.storvikgaard.no for å høre mer om fangst og produksjon av denne tradisjonsrike fiskematen.

Tilbake til bloggen