Den gode norske ulla fra Rauma garnfabrikk

Den gode norske ulla fra Rauma garnfabrikk

Vi bruker den gode norske ulla fra Rauma garnfabrikk i våre strikkeprodukter

Rauma garnfabrikk spinner garnet sitt selv på fabrikken. Garnet er av 100% norsk ull. Det som kjennetegner den norske ulla er sin spenst og elastisitet. Garnet gjør at plaggene blir lette, luftige, varme og slitesterke. Det er et flott ullgarn å bruke i våre strikkeprodukter. Norsk ull er blant verdens mest miljøvennlige tekstilfibre, og derfor er vi på strikkefabrikken så glad i å bruke dette garnet i tråd med vårt fokus på bærekraft.

Oppspolte nøster av noen utvalgte farger. Foto Merethe Skille
Oppspolte nøster av noen utvalgte farger. Foto Merethe Skille

Vi bruker Rauma finull til Storvikjakken. Storvikjakken er en raglanstrikket ensfarvet jakke med eller uten knapper. Den har håndstrikkede krus og knappestolper for å gi jakken vårt personlige særpreg. Jakken blir med denne garnkvaliteten lett, luftig og spenstig. For de som er kjent med strikkepinner og pinnestørrelser, så tilsvarer jakkens tykkelse 3-3,5 i pinnestørrelse. Vi bruker også dette garnet til våre nye ullbukser i mellomtykt garn.

Vi får Rauma finull levert ferdig vokset på spoler, som gjør at vi kan bruke garnet direkte på våre strikkemaskiner. Dette garnet kan brukes på både finstrikkemaskinen og mellomstrikkemaskinen, og har dermed stor fleksibilitet. Noen av spolene er på 1 kg med garn. Dette gjør at vi har lite trådskifte underveis i strikkingen av plagget. Det er noen begrensinger på hvilke farger på dette garnet som leveres på spoler, men vi har god oversikt over aktuelle farger som kan leveres strikkefabrikken.  

Tilbake til bloggen