Endelig har vi fått ferdig produksjonslokalet hvor vi skal produsere lokalmat til kjøtt og fisk av eget råstoff
Vi har over tid bygget et lokale for produksjon av lokalmat i Storvik. Egen villsau i utmarka og fisk fanget på Fugløyfjorden skal bli til gode lokalproduserte kjøtt- og fiskeprodukter i lokalet på Storvik gård i Gildeskål.
Produksjonslokale for mottak av råstoff som skal veies og tilvirkes. Foto Merethe Skille
Lokalet består av et mottaksrom for fisk og kjøtt, og er rommet hvor råstoffet veies ved inngang og tilvirkes til produkter. Etter tilvirkning skal flere typer produkter inn i den innebygde tørka for salte- og tørkeprosesser. Tørkerommet har to vifter med stor kapasitet for sirkulering av lufta, og sørger for en trygg, beskyttet og hurtig tørkeprosess.
Tørkerom med to vifter som sikrer god luftgjennomstrømming. Foto Merethe Skille
De ferdige tilvirkede produktene fra mottaket eller tørka går så inn i et eget pakkerom for vakuumering, veiing og merking, før de fryses eller pakkes for lagring.
I pakkerommet skal det inn mer frysekapasitet etterhvert som vi produserer. Foto Kjell Ivar Hansen
Vi som skal arbeide med matproduksjonen skal først igjennom produksjonslokalets garderobeområde for skifte til rent arbeidstøy og sko. Lokalet har internkontrollrutiner for renhold, registrering av avvik, temperaturmåling og luftfuktighetsmåling. Produktene merkes etter gjeldende forskrift.
Kjøttsag til produksjonslokale under montering. Foto Merethe Skille
Vi opplever gjennom hele prosessen å ha fått god veiledning og hjelp av Mattilsynet. Selv om regelverket for matproduksjon er omfattende, har vi underveis fått en god forståelse av hvor viktig dette er for å sikre god og trygg mat til sluttforbrukerne.
Produksjonslokale for kjøtt og fisk er i sluttfasen av godkjenningsprosessen med mattilsynet, og vi planlegger for å starte med kjøttproduksjon høsten 2023. Deretter går vi i gang med fiskeproduksjonen fra sesongstart 2024.
Et siste malestrøk på gulvet i produksjonslokalet. Foto Kjell Ivar Hansen