Ulljakke fra Storvik Gård

Ulljakke fra Storvik Gård

Storvikjakken er en deilig og varm ulljakke i norsk ull som er egendesignet av Storvik Gård

Vi har en ulljakke i vår kolleksjon som vi har gitt navnet Storvikjakken. Storvikjakken er Storvik gård sitt egenutviklede design. Dette er en raglanstrikket ulljakke med håndstrikkede knappestolper og krus for å gi den vårt særpreg. Den kan strikkes med og uten knappehull.

Merethe sitter ute i en nydelig blå strikkejakke.

Vi bruker bare 100 % norsk ull i Storvikjakken. Det er Rauma finull som brukes når ulljakken skal strikkes ensfarget og uten mønster. Dette gir medium tynn jakke som er lett og luftig, men samtidig varm og elastisk. Vi har denne typen ulljakke i tre ulike farger utstilt i strikkefabrikken og på hjemmesiden.

Ulljakken strikkes etter bestilling, og kommer i både lengre og kortere modeller. Jakken tegnes opp helt etter kundens ønske og mål før den strikkes på finstrikkemaskinen.

Storvikjakken i Rauma finull (farge grå) i en lengre modell. Foto Kjell Ivar Hansen
Storvikjakken i Rauma finull i en lengre modell. Foto Kjell Ivar Hansen

Vi strikker Storvikjakken også med mønster, og bruker da ullgarnet Huldra Kamgarn. Dette garnet er også 100% norsk ull. Storvik gård har utviklet et mønster som heter Sigrunn som er spesialtilpasset for denne jakken. Mønsteret er oppkalt etter vår mamma/svigermor Sigrunn som levde sitt liv på Storvik gård, som selv er så dyktig med strikkepinnene. Vi har ulljakken med to ulike fargekombinasjoner utstilt på strikkefabrikken og på hjemmesiden.

Storvikjakken med mønster Sigrunn. Foto Kjell Ivar Hansen
Storvikjakken med mønster Sigrunn. Foto Kjell Ivar Hansen

Vi har også utviklet et mønster som heter Lisbeth. Dette mønsteret har vi oppkalt etter Storvik Gård sin gode nabo Lisbeth. Hun er også en mester på strikkepinnene og har selv lange håndverkstradisjoner. Lisbeth har hjulpet med å sette sitt preg på denne modellen av Storvikjakken, og vi er veldig fornøyde med resultatet.

Storvikjakken med mønster Lisbeth. Foto Kjell Ivar Hansen
Storvikjakken med mønster Lisbeth. Foto Kjell Ivar Hansen

Vil du se mer av Storvikjakken, besøk oss gjerne på strikkefabrikken eller kontakt oss på www.storvikgaard.no. Vi designer gjerne ulljakken etter kundens ønsker, mål, fargevalg, garnvalg og eventuelt mønster.

Tilbake til bloggen