Våre norske ullgarn i strikkefabrikken

Våre norske ullgarn i strikkefabrikken

I strikkefabrikken bruker vi den gode myke norske ulla med alle de flotte kvalitetene

Huldra kamgarn er hovedgarnet som vi bruker i vår produksjon av ullprodukter på strikkefabrikken. Garnet leveres av Hillesvåg Ullvarefabrikk, som produserer kardet garn og garn av ull fra sauer som beiter på norske markeder. Garnet kommer fra ulike saueraser, også norsk pelssau. Huldra kamgarn er dermed et 100% norsk ullgarn, i tråd med vårt bærekraftige fokus.

Huldra Kamgarn i spoler og klargjort for strikkemaskin. Foto: Lill Andersen

Huldra Kamgarn i spoler og klargjort for strikkemaskin. Foto: Lill Andersen

Vi får garnet ferdig vokset og levert på spoler som gjør at det kan brukes direkte på våre strikkemaskiner. Siden garnet er et totrådet, tynt garn av langfibret myk ull, er det i all hovedsak finstrikkemaskinen garnet brukes på. For de som er kjent med strikkepinner og pinnestørrelser, så vil dette tilsvare plagg som er strikket i pinnestørrelse 2 – 2,5.

Denne blide gutten er kledd i en blågrønn ulldress av Huldra Kamgarn. Foto: Merethe Skille

Denne blide gutten er kledd i en ulldress av Huldra Kamgarn. Foto: Merethe Skille

Plaggene som er strikket i dette garnet blir myke nok til babyplagg, og er perfekt til tynne ullplagg. Vi har strikket mange ullbukser og ulldresser til både voksne og barn i dette garnet, og plaggene blir veldig gode og varme å ha under ytterklær og arbeidsklær på vinteren. Ulldressene for voksne er blant annet populære plagg å bruke under tørrdrakten i kajak. Storbonden selv bor i sin ullbukse høst, vinter og vår, og holder han varm både på hav og land.

Vi strikker også Storvikjakken i dette garnet, når den skal leveres med Sigrunn mønsteret eller annet helmønster. Jakken forblir ganske tynn selv om den er strikket med dobbelt garn.

Storvikjakken med mønster Sigrunn strikket i Huldra Kamgarn. Foto: Kjell Ivar Hansen

Storvikjakken med mønster Sigrunn strikket i Huldra Kamgarn. Foto: Kjell Ivar Hansen

Hillesvåg ullvarefabrikk har også andre garnkvaliteter som vi planlegger å teste ut fortløpende. Alv kamgarn er også et 100% norsk ullgarn, og enda tynnere enn Huldra Kamgarn. Videre finnes det flere norske ullgarn i noe tykkere ullkvalitet som vi skal bruke til mellomstrikkemaskinen. Vi planlegger å teststrikke både ullbukser og ribbestrikkede jakker og gensere av disse litt tykkere garnkvalitetene fremover.

Vil du høre mer om garnkvalitetene våre, eller vite mer om våre strikkeprodukter, ta gjerne kontakt på www.storvikgaard.no

Tilbake til bloggen