Velkommen til strikkefabrikken

Velkommen til strikkefabrikken

Velkommen til oss på strikkefabrikken til Storvik gård, hvor vi strikker ullplagg av den gode norske ulla

Strikkefabrikken på Storvik gård lager strikkeprodukter av norsk ull. Vi designer og lager mange typer strikkeplagg etter kundens ønsker og mål. Hovedproduktene er ullbukser, ulldresser og kofter. Vi har to strikkemaskiner, symaskin og en monteringsmaskin. Strikkefabrikken skal etter hvert etableres i det nye produksjonslokalet som bygges på gården når dette er ferdig. I tillegg skal det være et gårdsutsalg hvor vi stiller ut flere av strikkeplaggene vi lager. Foreløpig holder vi til på loftet på gårdens hovedhus.

Den gode norske ulla

Den norske ulla er hovedgarnet vi bruker når vi strikker. Storvik Gård skal ha en grønn, lokal og bærekraftig produksjon, og da er det veldig viktig for oss at ulla kommer fra sauer som beiter på norske beitemarker. Garnet er produsert på to ulike norske garnfabrikker, Hillesvåg og Rauma.

Norsk garn på spoler, spesialtilpasset strikkemaskiner. Foto Lill Andersen

Norsk garn på spoler, spesialtilpasset strikkemaskiner. Foto Lill Andersen

Strikkemaskinene våre

Den første strikkemaskinen vi fikk til gårds er en finstrikkemaskin Silver Reed SK840. Dette er en datastyrt elektronisk strikkemaskin. Strikkeplaggene planlegges, designes og legges mønster på i program på datamaskinen. Datamaskinen kobles deretter på strikkemaskinen og plagget overføres til strikking. Denne strikkemaskinen bruker tynt garn, som tilsvarer fra pinnestørrelse 1 – 3. Dette gir tynne ullplagg. De aller fleste strikkeplaggene våre strikkes foreløpig på denne maskinen.  Strikkemaskinen kan strikke vanlig glattstrikk, ribbestrikk, mønster med to farger per omgang og hullmønster. Selv om vi har tatt i bruk mange av funksjonene til strikkemaskinen, har vi enda mye spennende strikkefunksjoner å forske på og ta i bruk etter hvert.

Datastyrt elektronisk finstrikker Silver Reed SK840. Foto Merethe Skille

Datastyrt elektronisk finstrikker Silver Reed SK840. Foto Merethe Skille

Den neste strikkemaskinen vår er en mellomstrikker Silver Reed SK860. Maskinen har alle tilsvarende funksjoner som finstrikkemaskinen, men kan håndtere tykkere garn i et større spenn. Vi planlegger å utvikle mange strikkeplagg på denne maskinen, og spesielt plagg i ribbestrikk.

Moro med sammenstrikker

Siste tilskudd til strikkefabrikken er en sammenstrikker. Sammenstrikker er en monteringsmaskin for strikkeplagg, som alternativ til å montere på symaskinen. Vi bruker denne masse til montering av ullbuksene, både til voksne og barn. Sammenstrikkeren er ikke en vanlig maskin, og den har fått mye oppmerksomhet av våre besøkende.

Besøk oss på fabrikken i Storvika

Selv om vi har noe begrenset åpningstid, syns vi det er veldig hyggelig med besøk på strikkefabrikken på ettermiddager og helger. Vi gir gjerne omvisning på produksjonslokalet på Storvik Gård også, så langt vi er kommet i renovering og bygging. Velkommen til oss på Storvik Gård, eller se vår hjemmeside www.storvikgaard.no

Tilbake til bloggen